tisdag 22 september 2009
Havreflarn
Du behöver:
* 75 g margarin eller smör
* 1 dl strösocker
* 1 dl (stora) havregryn
* 1 dl vetemjöl
* ¼ tsk bakpulver
* 1 tsk malen ingefära
* 1 ½ msk mjölk
* 1 ½ msk ljus sirap
Gör så här:
Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, ingefära, mjölk och sirap till en jämn smet.
Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2 plåtar till en sats havreflarn.
Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175 grader i 8 minuter.
Låt havreflarnen svalna ett några minuter på bakplåtspappret.
Låt sedan havreflarnen kallna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar