tisdag 22 september 2009

Havreflarn




Du behöver:

* 75 g margarin eller smör
* 1 dl strösocker
* 1 dl (stora) havregryn
* 1 dl vetemjöl
* ¼ tsk bakpulver
* 1 tsk malen ingefära
* 1 ½ msk mjölk
* 1 ½ msk ljus sirap

Gör så här:


Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, ingefära, mjölk och sirap till en jämn smet.

Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2 plåtar till en sats havreflarn.

Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175 grader i 8 minuter.

Låt havreflarnen svalna ett några minuter på bakplåtspappret.

Låt sedan havreflarnen kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar