Äppelpaj med kesella
Den godaste äppelpajen. Pajdegen har en inte riktigt paj-aktig konsistens, men blir bra ändå. Serveras kall.
Ingredienser
Smulor:
4 dl vetmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör
Resten av degen:
1 dl filmjölk
1 ägg
Fyllning:
1 burk (250 g) kesella
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron
2-3 äpplen
Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor. Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten. Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter). Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem över fyllningen. Avsluta med att strö över de återstående smulorna. Grädda i 200 i ca 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar