Ingredienser
5,5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
¾ dl farinsocker
½ dl socker
1 dl ljus sirap
2 dl mörk choklad, grovhackad
¾ dl kakao
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt
¾ tsk rivet apelsinskal
½ dl vatten
Ljus choklad dopping minst 400 g
Gör så här
Förvärm ugnen till 200 c blanda mjöl, bakpulver, smör, socker havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor tillsätt sirap choklad, kakao apelsinskal och vatten och blanda samman till en deg.
Rulla försiktigt degen i en lång rulle eller i flera små kakor ca 5-7 cm i diameter lägg degrullarna i kylskåpet i 30 min skär sedan rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg den på en plåt med bakplåtspappet
Sätt kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 c grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-15 min ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar